Termeni Inchiriere

Conditii de Utilizare

1.CERINTE PENTRU SOFER
Varsta Soferului
Varsta minima a soferului trebuie sa fie de 21 ani. Soferul trebuie sa posede permis de conducere national sau international eliberat cu cel putin un an inainte de data de inchiriere . Permisul de conducere trebuie sa fie corespunzator categoriei autoturismului care urmeaza a fi condus. Persoana care va inchiria autoturismul trebuie sa fie prezenta la ora si in locul stabilite pentru inchiriere si sa prezinte permisul de conducere reprezentantului companiei de inchiriere.

2.PERIOADA DE INCHIRIERE
Perioada de inchiriere reprezinta numarul total de zile dintre livrarea si returnarea autoturismului. Inchirierea se poate realiza pe o perioada minima de 24 de ore.
Livrarea
Autoturismul este livrat in data, locatia si ora stabilite cu clientul fara costuri sau tarife suplimentare pe raza orasului Deva. Acesta primeste in avans de la biroul de inchirieri toate informatiile legate de intalnirea cu agentul precum si detaliile de contact ale agentului care va livra autoturismul. Dupa intalnirea cu agentul clientul va semna actele de inchiriere, va plati costul inchirierii si depozitul, va verifica autoturismul si-l va utiliza pana la sfarsitul perioadei de inchiriere.
Returnarea
In ultima zi de inchiriere clientul va aduce autoturismul in locatia si la ora stabilite cu agentul si mentionate in contractul de inchiriere.

3.DOCUMENTELE DE INCHIRERE
Permisul de conducere
Pentru inchirierea autoturismului clientul trebuie sa prezinte permisul de conducere in original care trebuie sa fie emis cu cel putin un an inaintea datei de la care incepe inchirierea. Autoturismul nu poate fi inchiriat in baza unei copii dupa permisul original.
Pasaportul
Pentru inchirierea autoturismului clientul trebuie sa prezinte un pasaport valid emis pe numele lui.
Contractul de inchiriere
Contractul de inchiriere este documentul semnat intre client si compania de inchiriere.. Acesta este singurul document utilizat in litigii. Clientul trebuie sa citeasca cu atentie contractul de inchiriere inainte de a-l semna pentru ca el va trebui sa respecte conditiile scrise in contract iar compania de inchirieri al carei nume este trecut in contract va fi raspunzatoare pentru serviciile oferite.

4.PLATA
Dupa semnarea de catre client a contractul de inchiriere acesta trebuie sa plateasca in avans costul inchirierii. Plata poate fi facuta cash sau prin carte de credit. Tariful de Inchiriere nu acopera cheltuieli cu combustibilul.
Plata in avans
Pentru rezervari garantate se va efectua o plata in avans.
Plata in avans reprezinta suma pe care o solicita compania de inchirieri clientului pentru rezervarea unui autoturism. Aceasta suma reprezinta contravaloarea a minimum o zi de inchiriere si se scade din suma totala perceputa clientului pentru inchirierea autoturismului. In ziua inchirierii autoturismului clientul va plati diferenta dintre pretul total de inchirere si suma platita in avans. Daca clientul nu onoreaza rezervarea, aceasta suma ramane in contul companiei de inchiriere.

5.DEPOZIT
La inceputul perioadei de inchiriere se solicita clientului un depozit de siguranta in valoare de 100 eur care se plateste cash sau cu cartea de credit. Depozitul se restituie ulterior dupa verificarea caroseriei si a starii tehnice a autoturismului.
6.INCALCAREA REGULILOR DE CIRCULATIE
Clientul este responsabil pentru incalcarea regulilor de circulatie inclusiv pentru plata taxelor de parcare sau a lator taxe. Politia trimite un document catre compania de inchirieri prin care solicita informatii despre soferul care a incalcat legislatia rutiera conducand autoturismul inchiriat la o anumita data si ora. Compania de inchirieri trimite politiei contractul de inchiriere cu datele clientului iar politia trimite amenda clientului.

7.IN CAZUL UNUI ACCIDENT
In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru toate costurile de reparatii. In cazul in care clientul este aflat sub influenta alcoolului, drogurilor, medicamentelor nerecomandate, responsabilitatea platii in caz de accident ii revine in intregime. In cazul unui accident clientul trebuie sa anunte imediat firma de inchirieri despre producerea acestuia.

8.INCHIRIERILE IN AFARA TARII
Ca si regula generala utilizarea autoturismului inchiriat in afara granitelor Romaniei este interzisa. In situatii exceptionale este permisa iesirea autoturismului din tara dar numai cu aprobari speciale din partea conducerii si cu costuri suplimentare.

9.ASIGURARI
Pachetul de asigurari oferite in pretul de inchiriere include: asigurare CASCO si asigurare de raspundere civila RCA. Orice situatie speciala legata la asigurari este lamurita la cerere de catre serviciul clienti.

10.MODELUL AUTOTURISMULUI
Imaginile autoturismelor din oferta, nu reprezinta pozele autoturismelor care se vor inchiria efectiv. Ele au rolul de a-l ajuta pe client sa-si faca o imagine asupra modelelor oferite spre inchiriere.
In situatii exceptionale datorate specificului activitatii de inchiriere, clientul nu primeste modelul confirmat ci unul din aceeasi clasa, sau o clasa superioara la pretul si in conditiile confirmate. Pentru aceste situatii firma noastra isi rezerva dreptul a schimba autoturismul cu un altul chiar daca nu reuseste sa-l informeze pe client in timp util.USARomania